Відділ продажів
Ми в соцмережах

Як правильно доглядати за дерев’яними меблями?


Не дивлячись на широкий асортимент сучасних меблів, найбажанішими   завжди залишаються дерев’яні. Масив приваблює покупців не тільки своєю чистотою та екологічністю, а й особливим шармом, який здатні створювати тільки дерев’яні меблі. 


Дерево - це абсолютно натуральний, дуже міцний та якісний матеріал, а меблі з нього будуть тішити своєю красою та якістю протягом багатьох років. Звичайно, за умови, що ви будете дбати про них належним чином. 


Якщо ви забезпечите правильний, систематичний догляд, то збільшите термін експлуатації виробів, збережете їх первозданний зовнішній вигляд. 
В який же спосіб прибирати дерев’яні меблі?


Професійні засоби
На сьогодні у побутових магазинах представлений досить широкий асортимент засобів для очищення та догляду за дерев’яними меблями. Перш ніж використовувати будь-який з них,  обов’язково прочитайте листівку та переконайтеся, що засіб, безумовно, підходить для ваших меблів. Зазвичай,  вони можуть містити хімічні речовини, що можуть, наприклад, знебарвити деревину, тому їх не можна наносити безпосередньо на очищену поверхню, і їх використання найкраще починати з фрагмента меблів, який зазвичай не видно. Продовжити їх нанесення, тільки після того як ви переконались, що вони не завдають шкоди. 


Прибирання
Перед початком нанесення будь яких засобів меблі слід ретельно очистити від пилу та інших забруднень.  Для цього найкраще використовувати дуже м’яку тканину або мікрофібру.  Слід пам’ятати, що дерев’яні меблі не люблять воду, тому тканина має бути вологою, а не мокрою і завжди після цього витирати меблі насухо.


Догляд
Догляд за меблями полягає в тому, щоб захистити їх від подряпин, плям і вологи. Відповідні засоби також надають очищеним поверхням ефектний блиск. Професійні спреї для дерев’яних меблів містять блискучі воски та очисні речовини, а також речовини, що створюють захисний шар, наприклад силікони, емульгатори, ефіри органічних кислот. Такі засоби дуже швидко і просто наносити на поверхню меблів. Все частіше також використовують антистатичні інгредієнти, щоб запобігти осіданню пилу.


Домашні способи
Для догляду за дерев'яними меблями можна використовувати домашні методи. Найчастіше застосовуваний засіб – це настій чорного чаю. Сполуки, що містяться в чаї, зокрема дубильні речовини, діють подібно до полірування – вони згладжують дерев’яну поверхню, надають їй блиск, але в той же час м’яко забарвлюють, тому не слід використовувати такий спосіб на дуже світлих поверхнях.
Рекомендується натирати меблі тонким шаром воску. Це дозволить захистити стільницю або поверхню дерев'яних меблів, і уникнути жирного блиску, а також надлишкового накопичення воску. Дерев’яні поліровані поверхні також  набувають блиску завдяки звичайній дитячій олійці (невелику її кількість нанести на меблі сухою тканиною). Олійка також допомагає замаскувати дрібні подряпинки та тріщинки, але для неполірованих меблів такий спосіб не рекомендується.


З домашніми методами варто бути дуже обережними, щоб не нашкодити. Тому ми все-таки рекомендуємо використовувати спеціальні засоби, які відповідають певному виду деревини, типу її обробки та покриття. 


Варто пам’ятати, що не припустимо ставити на поверхню меблів гарячі предмети (для цього є спеціальні підставки)  та розташовувати меблі біля джерел теплого повітря ближче ніж на 1м. 
Не слід бути меблям там, де вони будуть піддаватись тривалому сонячному впливу, адже це може призвести до зміни початкового кольору та стану покриття.

Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.